facebook_pixel

Træterrasse

Efter en hård vinter er terrassen i mange tilfælde kedeligt og rodet, vi bruger grillen hurtigt og skynder os ind igen. Også bliver der ikke rigtigt gjort en indsats på rengørings delen. Derfor er det hjemme hos os en klassisk opgave i påsken at klar gøre vores terrasse.

Klargøring af træterrassen er for nogle mennesker et uoverskueligt projekt. Du skal dog ikke lade dig skræmme, løsningen er nemlig ret simpel. Vi valgte at oliere vores terrasse efter en kort rengøring med en hård kost. Er din terrasse plaget af alger, anbefaler vi en forbehandling med algerens og en grundig rengøring.

Efterfølgende ville det være en godt idé, at kontrollere terrassen for eventuelle revner og splinter. Revner og splinter gives gerne en kærlig hånd, med et stykke sandpapir, for at undgå disse bliver til gener hen over sommeren.

Efter dette er gjort og terrassen er tørret, så er der ikke andet for, end at komme i gang med olieringen. Ved oliering er det en god idé, at bruge en pensel frem for en rulle. Penslen vil drive olien længere ned i træets struktur og derfor holde bedre i længere tid.

En god træolie gør opgaven væsentlig nemmere, og vil give et bedre resultat. Vi har valgt at bruge en olie med tilsat farve, for at opnå et mørkere resultat. Træterrassen er udsat for kulde, regn, solskin og snavs. Alle disse påvirkninger gør træet træt og tørt. Ved at oliere din træterrasse, undgår du revner og efterfølgende splinter. Derfor er oliering ikke kun nødvendig af kosmetisk grund. Vi anbefaler at påføre olien af flere omgange, for at sikre alle overflader bliver mættet. Efter første omgang vil du ret hurtigt opdage de steder, der suger mere end de mindre udsatte steder, som for eksempel under halvtage eller møbler. Det kan være en god idé, at påføre anden lag, kun de steder der stadigvæk er tørre.

Vi har indrettet terrassen med et Dover loungesæt med indbygget solseng. En hvid Boretti Da vinci gasgrill, som matcher farven på loungesættet. Vi elsker Dacarr tilbehør fra Muubs, som giver et råt look og samtidig en flot kontrast mod det lyse. Tæpperne er af uld og kommer fra Skargaarden. Lanternen med læderhank på loungebordet er ligeledes fra Skargaarden.