Napolitanske pizzadej med almindeligt mel

Efter vi har forsøgt på mange måder at lave en pizzadej med specielt pizzamel også kendt som Tipo 00 mel, blev vi enige om, at vi ville forsøge at lave en perfekt pizzabund ud af almindelig lavpris mel fra f.eks. Netto.

De forskellige pizzadeje vi fik lavet med pizza mel blev fine. Men prisen for Tipo 00 mel i en almindelig dagligvare butik er forholdsvis høj. Det ville i alle fald være lettere, at kunne lave en lige så god pizzabund ud af mel som altid står i skabet.

Opskriften for denne pizzabund har vi lavet til 5 pizzadeje på 250 gr.

Denne dej skal først hæve 3 timer inden den bliver delt op. Efter opdeling skal den stå cirka 2/3 timer i køleskabet men kan også stå over natten til næste dag.

Det du skal bruge:

  • Stor skål
  • Målbæger
  • Stor ske eller dejspatel
  • En præcis vægt

 

  • Mel 740 gr.
  • Koldt vand 500 ml.
  • Salt 18 gr.
  • Frisk gær 7 gr.

 

  1. Bland vand, gær og salt grundigt sammen og lad det stå i 2 minutter.
  2. Bland mel og din vandblanding roligt sammen med en stor ske eller dejspatel.
  3. Efter der opstår en dejkonsistens skal du bearbejde dejen roligt, men godt i 5 minutter.
  4. Når du oplever dejen er ens og glat er det en god ide at stramme dejen før du lægger den til hævning.
  5. Fordel lidt mel på dejen, bordet og din hænder og stræk dejen nedad så den begynder at forme sig som en bold. Du vil opleve at dejens yderste glutenlag strammer sig. Når du har strammet dejen op til en bold lægger du den i den store skål til hævning. Dæk den til med husholdnings folie.
  6. Efter 3 timer skal dejen deles op i 5 lige store klumper. Disse klumper strammer du også ud til mindre dej bolde. De lægges helst i et fladt fad og dækkes til med husholdnings plastik og sættes til at hvile i køleskabet.
  7. Dejen kan nu bruges efter 3/4 timer eller først næste dag. Alt efter behov.

 

Et ønskeligt resultat for en Napolitansk pizza er at selve bunden er tynd men skorpen bliver stor og fyld med luft. Skal du bage din pizza i en almindelig køkken ovn anbefaler vi altid at bage på højest muligt temperatur. Udover det er det en god ide at stege på en pizzasten. Denne skal lægges i ovnen inden opvarmning.