Bevægende ild, flammer og lys

Hvordan bruger jeg lys, ild og varme i indretning af uderummet? Har du lagt mærke til, at de steder du føler dig tilpas en sommeraften, ofte har hyggeligt lys på bordet, ild og varme tæt på loungesofaen.

Levende lys og bevægende flammer er nogle af de stærkeste elementer på en dejlig aften på terrassen. Læg mærke til gågadens terrasser. Her vil du opleve, at de terrasser med hyggeligt lys og en gaspejs, som skaber hygge og varme, ofte er mere besøgt end de terrasser, som udelukkende har stole og nogle terrassevarmere.

For at kunne skabe denne stemning derhjemme eller ude ved sommerhuset, skal du ofte gøre brug af nogle få hjælpemidler. Du kan eventuelt bruge klassiske olie fakler eller lamper. Også et bålfad eller en bålkurv kan skabe stemning.

Disse elementer er dog ofte osende samt krævende i forbrug. Et bål skal holdes igang med særligt tør træ. Ofte er det træ vi har liggende ikke fuldstændig tør og giver det gerne en del røg. Dermed kan gener af røg og røglugt i stor grad være en stopper for denne slags levende lys elementer.

Et alternativ til et bål eller olielamper

Ønsker du ikke røgen af et bål og besværet med optænding og slukning af ilden? Et alternativ er ikke så vanskeligt og behøves ikke at koste det helt store. Først skal du vide, hvad dit behov er. Ønsker du levende lys uden at have behov for varme? Eller kunne du tænke dig et alternativ til en gammeldags olie lampe? i så fald kan du roligt tage et kig på følgende produkter. Vi har lavet en kort liste med anbefalede produkter.

Gaspejs og havepejs

Et luksus alternativ til et klassisk bål er helt klart en gaspejs til terrassen. En havepejs kan ofte let rykkes rundt og placeres i hjørnet af terrassen eller tæt på spisebordet. På denne måde kan du både bruge pejsen som et varmeelement, men også blot som hyggespreder ved fordøren eller et sted i haven.

Skal du vælge en gaspejs, skal du have fokus på nogle vigtige tekniske detaljer for at sikre pejsen kan klare det danske klima. Klimaet i Danmark slider nemlig hård på brændere, glas og mekanik.

Mange gaspejse bliver produceret i østen eller lande med et godt klima. Dette gør, at der efterhånden findes mange gaspejse på markedet, som egentlig ikke egner sig til det danske klima.

Gaspejse fra Lapatio.dk

Skal du købe en gaspejs i 2020? Husk at tage højde for nogle vigtige detaljer.

  • Mange gaspejse kommer med en valgmulighed glaskrage. Denne kan stilles løs på pejsen. Udfordringen med disse glaskrage er at de blæses ned ved vind samt er svært at stille lige på pejsen. Altinii pejsen fra Lapatio.dk er istedet fremstillet med en fast fikseret ramme til sikkerheds glasset. Dette gør at glasset pejsen ikke kan falde ud eller sætte sig skæv.
  • Gasbrænderen i mange gaspejse er lavet af stål eller rustfrit stål 304. Disse materialer er ikke holdbare i de salte og fugtige luftforhold vi har i Danmark. Derfor er Altinii pejsene fremstillet med rustfrit stål 316 som er syrefast og ekstra holdbar. også leveres pejsen med en låge som kan skrues fast i glasrammen. Dette gør at du sikrer en ekstra lang levetid af pejsen.
  • Plads til gasflasken er heller ikke en selvfølge. Ønsker du at kunne slippe for en fritstående gasflaske eller synet af en gasslange ned på fliserne? Altinii pejse og pejsebord er fremstillet således at disse kan rumme enten en 11 kg gasflaske eller 5 kg flaske i tilfælde af bord pejsen eller den lave gaspejs.
  • Materialer som tilpasser sig vejrforhold er brugt til pejse fra Altinii. En gaspejs fra Altinii er fremstillet med enten zink i forskellige farver eller kobber og messing.  Disse materialer findes i mange tilfælde allerede i haven eller på huset.

Køb af gas havepejs online

Det er klart at kvalitets gas havepejse ikke bliver solgt i almindelige møbel butikker eller byggemarkeder. Altinii pejse kan købes ved nogle specielbutikker rund omkring i Danmark. Det er derfor en god ide at undersøge om varene bliver solgt i nærheden af dig. Hvis ikke dette er tilfældet kan du købe din nye have pejs online i vores webshop.

Er du i tvivl om have pejsens udtryk og kvalitet kan du være tryk ved vores returret service. Denne gør det nemlig muligt for dig udelukkende at betale for fragten. Pejsene bliver fremstillet i Varde og er dermed altid på lager til hurtig levering. Er produktet markeret med en længere leveringstid er du velkommen til at kontakte os for at forhøre dig om en hurtigere leverings mulighed.

Se alle havepejse fra Altinii ved at trykke her.