H55 fra Skargaarden

Det svenske selskab for industrielt design arrangerede Helsingborg-udstillingen i 1955 for i tidsalderens optimistiske ånd, at vise de foregående 25 år siden Stockholm-udstillingen i 1930. Arrangementet fik det pæne kaldenavn H55. Skandinaviens designere var ekstremt godt repræsenteret, herunder Alvar Aalto, Stig Lindberg, Yngve Ekström, Finn Juhl og Arne Jacobsen og Björn Hultén. Björn designede en solstol – en af ​​de ting, som vi i Skargaarden altid har holdt af som en kilde til reference og inspiration. Den er så perfekt, at den næsten er provokerende. Hvordan så lidt materiale kan give så meget komfort. Hvordan noget, der taler med sådan subtilitet, kan blive omdrejningspunktet for en hel have.
H55 stolen kan kombineres med både moderne indretninger, men vil også på de mere klassiske og autentiske terrasser, være et enestående møbel. H55 er let at flytte rund på og kan for eksempel bruges indendørs i stuen i vinterhalvåret.
 
H55 stolen er fremstillet i klasse A teak, hvilket er den bedste kvalitet på markedet. Stolen er robust og behagelig at sidde i. Samtidig er den nem at folde sammen og have med til sommerhuset eller indenfor, hvis man gerne vil benytte den flere steder. Selve stoffet er af den stærke udendørs tekstil Sunbrella. Sunbrella stoffet fåes i 8 forskellige farver.
 

Skargaarden BÖNAN

Hvorfor navnet Bönan? Bönan er en stille fiskerby på den svenske kyst, et par timers kørsel nord for Stockholm. Der er virkelig bare et par både og et fyrtårn. På en fantastisk nærliggende kystlinje byggede to af Skargaardens grundlæggere, hvad der ligner en moderne inkarnation af et Case Study hus fra midten af ​​århundredet. Derefter havde de brug for en havesofa: Lounge havemøbler, der ville fange husets ånd og ja, de skulle også være i stand til at efterlade det hele ved poolen året rundt, uden at skulle bekymre sig om, at skulle vedligeholde møblerne. Faktisk er det sidste punkt noget, vi mere end én gang har hørt fra vores kunder både private og hotel- og restaurantejere. Så hvorfor ikke lave en sofa, der kan bruges hvor som helst? Skargaarden har med Bönan skabt et modulært sofasystem, der kan kombineres på mange forskellige måder og stå ude året rundt.
 
Bönan loungemodulerne er fremstillet med et pulverlakkeret aluminiums stel, som fåes i lysegrå og mørkegrå.
Hynderne er lavet af Sunbrealla stof og fyldt op med Quickdry foam, som er hurtigtørrende. Hvis der er lidt sol og vind, så er de tørre på ca 20-30 min. Loungemodulerne har en høj komfort, hvor du kan slappe af og kan nyde at være udendørs.
 

Er Skargaarden KRYSS en instruktørstol?

I 1975 fik Björn Hultén som opgave, at dekorere den svenske ambassade i Kairo. På ambassadens terrasse satte han adskillige sammenklappelige stole ud. En simpel løsning, der er meget mere elegant, end den måske lyder til at være til at starte med. Den samme slags stol var en favorit blandt briterne hundrede år tidligere, som førte dem til Egypten, som dengang var en del af det britiske imperium. At dekorere en ambassade med en tidligere besættelsesmagts møbler, kan virke ret dårligt diplomatisk. Björn havde allerede besøgt Kairo så tidligt som i 1960 for at se Nationalmuseets samling af møbler fra Tutankhamons grav. Og der var det – stolen stod i ibenholt, dekoreret med elfenben og guld. Björn så en stol af træ og stof, der kunne foldes og bæres. Så stolen på ambassadens terrasse var en subtil, men tydelig henvisning til en egyptisk arv. Kryss er en meget praktisk og smuk stol, som let tages med på turer eller ud i sommerhuset. Kryss er en yderst behagelig stol at sidde i og giver en fantastisk støtte.
 

Kryss stolen er fremstillet i den bedste kvalitet der fås på markedet af teak. Det er klasse A teak. Stolen er meget stabil og behagelig at sidde i. Den er enkel at klappe sammen og flytte rundt med. Det stærke udendørs Sunbrella stof, fås i 8 forskellige farver.

Vi har sammensat nogle havesæts med de mest solgte Kryss stole.