Vind i Danmark

Den årlige gennemsnitlige vindhastighed på landsplan er 5,8 m/s og den hyppigste vindretning er vest , hvor omkring 25% af alle vinde komme fra. Vinden varierer selvfølgelig meget fra kystregioner til inde i landet.

Antal dage med hård vind (10,8 – 13,8 m/s) varierer fra ca. 30, visse steder inde i landet, til næsten 170 dage ved Skagen. (kilde DMI)

Disse fakta fortæller os, at der i Danmark i bund og grund ikke er nogle grundt til at tro, at vi skal sidde ude i solen og nyde hver sommerdag uden vind. Vinden kommer, og det kan vi lige så godt forberede os på. Spørgsmålet er bare, om hvordan vi for eksempel kan håndtere og bruge parasoller i blæsevejr.

Selvfølgeligt er det som udgangspunkt helt naturligt at kvalitets parasoller og hvert fald større hængeparasoller skal kunne tåle mere eller mindre blæsevejr. VI skal dog altid huske at parasollens størrelse og vinkling vil have stor indflydelse på hvordan denne agerer og reagerer på blæsevejr.

Som udgangspunkt kan alle parasoller solgt på lapatio.dk klare en del blæst. Oftest er det dog fikseringen af parasollen som fejler. Dette kan resultere i at din parasol vælter eller flyver. Et godt råd er derfor atlid at slå parasollen ned når du selv oplever vejret som voldsomt og ubehageligt.

Det skal også siges at vind og stormskader ikke dækkes af garantier.

Der er dog nogle parasoller i vores sortiment som kan klare mosten. Her skal du kigge efter Spectra parasoller fra Umbrosa. Disse er testet i kraftig blæsevejr og ved god fiksering og sikring af parasollen kunne klare blæsevejr.

Parasoller er som udgangspunkt ikke bygget til at modstå meget blæst. Alt afhængig af hvilken kvalitet og prisklasse du handler, kan parasoller mere eller mindre tåle blæst. Derfor anbefaler vi i udgangspunktet, at parasoller skal slåes sammen i for voldsomt vejr. Ved hængeparasoller skal du være opmærksom på vindens retning. Hængeparasoller kan let vælte, hvis de står med masten væk fra vinden.

Derfor, som illustreret, anbefaler vi altid at vende parasollen med masten mod vinden

Hængeparasoller og blæsevejr