Vind i Danmark

Den årlige gennemsnitlige vindhastighed på landsplan er 5,8 m/s og den hyppigste vindretning er vest , hvor omkring 25% af alle vinde komme fra. Vinden varierer selvfølgelig meget fra kystregioner til inde i landet.

Antal dage med hård vind (10,8 – 13,8 m/s) varierer fra ca. 30, visse steder inde i landet, til næsten 170 dage ved Skagen. (kilde DMI)

Disse fakta fortæller os, at der i Danmark i bund og grund ikke er nogle grundt til at tro, at vi skal sidde ude i solen og nyde hver sommerdag uden vind. Vinden kommer, og det kan vi lige så godt forberede os på. Spørgsmålet er bare, om vi er villige til at investere i læ på terrassen?

Et læhegn, bygget i træ eller sten, koster med montage godt og vel 500 kr. p/m2. Ønsker du dig noget i glas eller transparent, kan vi hurtigt øge prisen til 800 kr. p/m2. For mange er disse investeringer eller byggeprocesser noget omstændige og ofte en stor ændring på husets æstetik.

Er du klar til at prøve det, som virkelig giver læ, og samtidig er transparant og flexibelt? Vi præsenterer nogle af Danmarks bedste udtræks læskærme til montage på væg, stolpe eller helt ud i det fri.

Se vores lille, men gode udvalg her, eller kom og se den ægte vare i butikken!

Læskærme og overdækninger