Udendørs lyskæder

Siden er brugerfinansieret, hvilket betyder at vi tjener en mindre procentdel, hvis du køber noget fra vores partnershops. Det forhøjer ikke prisen for dig.

Lyskæder er dekorative belysningsenheder designet til at skabe en stemningsfuld atmosfære i udendørs omgivelser. Og de hører ikke kun til vinter og jul. De kan bruges hele året rundt og særligt udenfor, hvor de er med til at skabe stemning og hygge.

Udendørs lyskæder består typisk af en række små pærer, LED’er eller lysdioder, der er forbundet med en ledning eller snor. De bruges ofte til at belyse udendørs områder som haver, terrasser, altaner, pergolaer eller træer, og de kan tilføje et festligt eller hyggeligt præg til forskellige arrangementer eller bare skabe en behagelig udendørs atmosfære.

Uanset om du har en have eller en altan, kan du nemt skrue op for hyggen ved at tilføje lyskæder. De er perfekte til havefester eller blot til at skabe en hyggelig atmosfære i hverdagen. Læs med her, hvor vi skriver meget mere om udendørs lyskæder.

Udendørs lyskæder
Læs mere Læs mindre

Dette bør du overveje, når du køber udendørs lyskæder

Først og fremmest skal du overveje, hvad dit formål er med lyskæderne. Vil du have dem til at skabe hygge ved hyggelige sammenkomster, eller vil du primært bruge dem for deres praktiske funktion? Derudover skal du tænke på, hvor mange lyskæder du vil købe, og hvilken stil du ønsker. Ønsker du eksempelvis lyskæder med farverige pærer, eller vil du hellere have en mere nedtonet stil med hvide eller varme lys?

Sådan monterer du dine udendørs lyskæder

Du kan montere dine lyskæder på mange forskellige måder. Hvis du vil hænge dem i træerne, er det en god idé at bruge kroge, der kan monteres på træernes grene. Du kan også montere dine lyskæder langs husmuren eller på hegnet omkring din have. Det kan også være en god idé at placere lyskæderne i en busk eller et minidrivhus, hvis du har sådan et.

Der findes forskellige slags udendørs lyskæder

Når det kommer til typer af lyskæder til udendørs brug, så findes der mange forskellige slags, herunder blandt andet LED-lys, solcelle-lys, batteridrevne lyskæder og el-lyskæder, som du kan læse mere om i det følgende.

Ledningsfri solcelle lyskæder

Hvis du er på udkig efter en trådløs løsning, der ikke kræver en strømkilde, så er ledningsfri solcelle lyskæder det oplagte valg for dig. Disse lyskæder er udstyret med en solcellepanel på toppen, som oplader batteriet i løbet af dagen. Om aftenen tænder lyskæden automatisk, når det bliver mørkt. Ledningsfri solcelle lyskæder fås i forskellige farver, størrelser og længder, så du kan vælge den, der passer bedst til din smag og stil.

LED-lys

LED-lys er kendt for at være energieffektive og har en længere holdbarhed end traditionelle glødepærer. Deres blålige eller hvide skær er perfekt til at lyse op i mørke hjørner af din have, og kan skabe en behagelig atmosfære. LED-lys i lyskæder fås også i forskellige farver, former og størrelser, og du kan enten vælge at få dem med eller uden ledning. LED-lys er også velegnet til udendørs brug, da de er vandtætte.

Batteridrevne lyskæder

Batteridrevne lyskæder er et godt alternativ til dem, der ikke vil bekymre sig om en strømkilde eller ønsker at placere lyskæden et sted uden en stikkontakt. Disse lyskæder kræver blot to AAA-batterier, og du kan derfor placere dem lige hvor du vil. Lyskæderne fås i forskellige længder, former og størrelser og er også velegnede til udendørs brug.

El-lyskæder

El-lyskæder er den mest traditionelle løsning, og kræver blot en strømkilde. Disse lyskæder er ideelle til at bevare en konstant strømforsyning, hvilket betyder, at du kan tænde for lyset, når som helst du vil. El-lyskæder fås i forskellige længder, former og størrelser, og du kan også få dem med en timerfunktion.

Sådan kan du bruge udendørs lyskæder året rundt

Lyskæder behøver ikke kun at blive brugt om vinteren eller til jul. De kan skabe stemning og hygge året rundt. Brug dem eksempelvis til havefester, når du og din familie sidder ude om aftenen, eller til at skabe en hyggelig stemning på din altan. Du kan også bruge lyskæderne til at markere en sti i din have eller til at lyse din terrasse op.

Lyskæder kan skabe en hyggelig og stemningsfuld atmosfære i dine udearealer. Der er mange forskellige typer og stilarter at vælge imellem og mange muligheder for at bruge lyskæder i dit udeareal hele året rundt. Der er mange faktorer at overveje, når du vælger at købe lyskæder, så gør dig selv den tjeneste at tænke over dit formål med dem, hvor du ønsker at placere dem og hvilket design, der passer bedst til din personlige stil. Med de rigtige lyskæder kan du skabe den perfekte atmosfære og hygge i dit udeareal både dag og nat.